Araştırma: Yumurta beyin sağlığını koruyor ve kolesterolü düşürüyor
Yumurta Tüketiminin Sağlık Üzerindeki Etkileri
California San Diego Üniversitesi’ndeki (UCSD) araştırmacılar yaklaşık 900 kişinin sağlık verilerini inceledi.
Çalışmaya katılanlardan haftada iki ila dört yumurta tüketen bireylerin daha düşük kan kolesterol seviyelerine sahip olduğu belirlendi.
Araştırma, katılımcıların bilişsel fonksiyonlarını da analiz etti. Bulgular, daha fazla yumurta tüketen kadınların kısa ve uzun süreli hafızalarında değerli iyileşmeler olduğunu gösterdi. Ancak erkekler arasında benzer bir sonuç gözlemlenmedi.
UCSD’den halk sağlığı araştırmacıları Donna Kritz-Silverstein ve Ricki Bettencourt, yumurtanın olumsuz bir etkisinin olmadığını ve hatta zamanla bilişsel işlevin korunmasında önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı.
Kritz-Silverstein ve Bettencourt, yumurtaların içerdiği proteinler, amino asitler ve kolesterolün beyin hücrelerinin yapısını ve işlevini destekleyebileceğini aktardı. Yumurtalar, düşük yağ içeriği ve yüksek besin değeriyle sağlıklı bir beslenme programının kritik unsurlarından biri olarak kabul ediliyor.